Ripsienpidennys

Ripsienpidennykset luodaan liimaamalla ripsikuituja luonnonripsiin. Kuidut kiinnitetään ripsienpidennyksille tarkoitetulla erikoisliimalla. Ripsienpidennyksillä ripsistä saadaan luonnolliset tai näyttävän tuuheat – täysin asiakkaan toiveesta ja hänen omasta ripsilaadusta riippuen.

Ihmisillä on eri määrä ripsiä. Karkeasti arvioituna noin 60-120 ripseä/silmä, joten lopputuloksissa voi olla paljon eroavaisuuksia. Toisilla myös tästä syystä ripset tuntuvat pysyvän pidempään, sillä niitä on alun perinkin voitu kiinnittää enemmän.
Silmäripsen kasvukausi on n. 60-90 päivää. Ripset putoavat siis luonnollisesti kasvukautensa päätyttyä ja uudet alkavat kasvaa tilalle. Silmäripsen luonnollinen poistuma on helpommin huomattavissa ripsienpidennysten kanssa, koska kuidut ovat pidempiä ja tuuheampia, kuin luonnonripset. Silmässä on kuitenkin jatkuvasti eri kasvuvaiheessa olevia ripsiä. joten yleensä luonnollista ripsien poistumaa ei juurikaan huomaa kokonaisuudessa.

Ripsienpidennyksiä toteuttaessa kuidut kiinnitetään pääasiassa niihin ripsiin, joiden kasvukausi on vähintään keskivaiheessa. Näin ne pysyisivät mahdollisimman pitkään ja lyhyet juuri kasvunsa aloittaneet ripset saavat jatkaa vielä kasvuaan. Pidennyksiä ei ole läheskään aina tarkoitus laittaa jokaiseen luonnolliseen ripseen.

Ripsipidennysten kesto vaihtelee kolmesta jopa kahdeksaan viikkoon. Suurin vaikuttava tekijä on ripsien oma uudistumiskierto, sekä oikeaoppinen kohtelu ja hoito kotona.
Oikein laitettuina ja hyvin kotona hoidettuina, pidennykset eivät vahingoita omia ripsiä.

Huoltoväli on aina yksilöllinen ja se voi vaihdella. 3 viikon aikana ripsiä irtoaa n. 20-30kpl ja tällöin luonnollisesti poistuu myös pidennyskuitu.

Klassiset vai volyymit. Tutustu ja valitse sinulle parhaiten sopiva vaihtoehto. uutuutena palveluistamme löydät myös PRE-MADE-FANS Volyymiripset.

(Uudet n. 2h / huolto n. 1-1,5h)

Klassisissa ripsienpidennyksissä käytetään yksittäisiä ripsikuituja. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jokaiseen omaan ripseen liimataan yksi ripsikuitu. Klassisilla ripsienpidennyksillä on mahdollista toteuttaa kauniit ja luonnollisen näyttävät ripset.

Klassisiin pidennyksiin on saatavilla erilaisia pituuksia, kaarevuuksia, värejä sekä paksuuksia.

Ripset tehdään asiakkaan toiveiden mukaan. Kuitenkin aina luonnonripsien laadun, pituuden ja paksuuden luomien puitteiden rajoissa. Pyrimme aina saavuttamaan mahdollisimman hyvän pysyvyyden, omien ripsien vahingoittumattomuuden sekä kauniin lopputuloksen.

Ripsien mallia (pituutta, kaarevuutta, paksuutta, väriä) voidaan muokata jokaisessa huollossa, mutta aina ei ole mahdollisuutta luoda kerralla todella dramaattista muutosta.

Suositeltu huoltoväli
2-3 viikkoa

(Uudet n. 3,5h / huolto n. 2-2,5h)

Volyymiripsissä käytetään menetelmää, jossa yhteen omaan ripseen liimataan useampi ripsikuitu. Tekniikkaa ei kuitenkaan ole luotu niin, että se rasittaisi omia ripsiä sen enempää kuin klassisetkaan pidennykset, sillä volyymiripsikuidut ovat moninkertaisesti ohuempia kuin yksittäin kiinnitettävät klassiset ripsikuidut. 

Ennen kiinnitystä kuiduista muodostetaan viuhka ja näin mahdollistetaan painon levittyminen omalle ripselle tasaisemmin. Volyymiripsikuituja liimataan n. 2-8 kappaletta per yksi luonnon ripsi. Käytettävien kuitujen määrä yhdessä viuhkassa riippuu mm. tavoitellusta lopputuloksesta, luonnon ripsien laadusta sekä käytettävän kuidun paksuudesta.

Halutessaan ripsistä luonnollisemmat, voidaan kuituja laittaa vähemmän, kuin näyttävien ripsien teossa. Luonnolliset volyymit ovat tällä hetkellä volyymiasiakkaidemme keskuudessa suosituimpia.

Volyymipidennyksiinkin on saatavilla erilaisia pituuksia, kaarevuuksia, värejä sekä paksuuksia.

Ripset tehdään asiakkaan toiveiden mukaan. Kuitenkin aina luonnonripsien laadun, pituuden ja paksuuden luomien puitteiden rajoissa. Pyrimme aina saavuttamaan mahdollisimman hyvän pysyvyyden, omien ripsien vahingoittumattomuuden sekä kauniin lopputuloksen.

Ripsien mallia (pituutta, kaarevuutta, paksuutta, väriä) voidaan muokata jokaisessa huollossa, mutta aina ei ole mahdollisuutta luoda kerralla todella dramaattista muutosta.

Suositeltu huoltoväli
3-4 viikkoa

(Uudet n. 2h / huolto n. 1,5h)

Voimme ilolla esitellä uuden ja nopeamman tavan tehdä volyymiripset. PRE-MADE-FANS-nimike tulee menetelmässä käytettävistä valmisviuhkoista.
Käyttämillämme laadukkailla valmisviuhkoilla on mahdollista luoda kestävät, tasalaatuiset ja täysin tavallisia volyymiripsiä muistuttavat ripset, mutta lähes puolet lyhyemmässä ajassa. Käyttämiämme valmisviuhkoja on lähes mahdotonta erottaa ammattilaisen tekemistä volyymiviuhkoista. Nämä viuhkat eivät ole käsintehtyjä paksumpia/painavampia, päinvastoin. Kuiduissa on käytetty materiaalina silkkiä, joka on ripsienpidennyksissä käytettävistä materiaaleista kaikkein kevyin vaihtoehto.
Näissä volyymiripsisä käytetyt ripset ovat siis valmiiksi viuhkana. Tämä onkin ainoa ero tavallisten ja PRE-MADE-FANS Volyymien välillä. Käytettävät viuhkat on siis tehty etukäteen valmiiksi, eikä sitä tehdä ripsienpidennyksien asennus hetkellä. Tämä on myös selitys asennusajan puolittumiseen.

Viuhkojen testausvaiheessa olemme huomanneet paljon muitakin hyötyjä.
90%:lla ripsiasiakkaistamme pidennyksien pysyvyys parani. Testiryhmämme ripset olivat jokaisessa huollossa huomattavasti tavallisia volyymeja siistimmät, sillä valmisviuhka säilyttää käsintehtyä viuhkaa paremmin muotonsa. Erittäin arvostettu ominaisuus on ripsienlaiton sekä huollon nopeus ilman, että laadusta tarvitsee tinkiä.

Kuten tavallisissakin volyymeissa, myös PRE-MADE-FANS Voylyymeissä voidaan käyttöön valita eri pituisia ja paksuisia kuituja sekä useita eri suuruisia viuhkoja. Näin saadaan aina täytettyä jokaisen asiakkaan yksilölliset tarpeet ja saadaan aikaan haluttu lopputulos.

Valmisviuhkoja on ollut markkinoilla (etenkin ulkomailla) jo pitkään, mutta Suomessa valikoima on pääsääntöisesti rajoittunut hyvin kömpelöihin malleihin. Saatavilla on ollut pääasiassa paksua synteettistä minkkikuitua ja viukat on jo kertaalleen esiliimattu pitämään muotonsa. Käyttämämme valmisviuhkat ovat melko uusia Suomessa ja materiaalina käytetään laadukkainta Korealaista silkkikuitua. Käyttämiämme valmisviuhkoja ei myöskään ole esiliimattu vaan viuhka on saatu pitämään muotonsa niin kutsutulla ”Heat-Bond” tekniikalla. Viuhka on siis asetettu pysymään muodossaan lämmön avulla. Näin ripsiin ei aiheudu turhaa painoa kahdesta liima-annoksesta.

Olemme testanneet valmisviuhkoja käytännössä jo pidemmän aikaa ja useilla hyvin erilaisilla ripsillä. Olemme olleet todella tyytyväisiä, samoin PRE-MADE-FANS ripsiin siirtyneet asiakkaamme.

Ripset tehdään asiakkaan toiveiden mukaan. Kuitenkin aina luonnonripsien laadun, pituuden ja paksuuden luomien puitteiden rajoissa. Pyrimme aina saavuttamaan mahdollisimman hyvän pysyvyyden, omien ripsien vahingoittumattomuuden sekä kauniin lopputuloksen.

PRE-MADE-FANS Volyymeihin voi siirtyä myös huollon yhteydessä tavallisista volyymipidennyksistä sekä klassisista. Tällöin muutos tapahtuu asteittain.

Suositeltu huoltoväli
3-4 viikkoa

Ripsienpidennykset on vaihdettavissa huollon yhteydessä klassista volyymeihin tai päinvastoin. Huollossa tehdyn muutoksen yhteydessä lopputulos ei koskaan ole ”kokonainen”. Kokonainen muutos tapahtuu asteittain huoltojen yhteydessä.
Toisaalta joskus silmää miellyttävämpi vaihtoehto on jotakin näiden kahden väliltä eli klassisten ja volyymien sekoitus.

Poistata pidennykset aina ammattilaisella!

Kotipoisto ei ole suositeltavaa omien ripsien vaurioitumisen vuoksi.

Mikäli päätät luopua ripsipidennyksestäsi, niin varaa aika poistoon, tai vaihtoehtoisesti voit antaa pidennyksen poistua vähitellen luonnollisen ripsien uusiutumisen kautta. Tähän kuluu arviolta jo aiemmin mainittu 60-90 päivää. Poistaminen meillä on nopea ja helppo toimenpide. Halutessasi voimme samalla esimerkiksi värjätä omat ripsesi.

On mahdollista, että ripsiliimoille voi olla herkistynyt tai jopa allerginen.

Tarjoamme asiakkaille aina mahdollisuuden ripsitestiin. Testi kestää n. 15 minuuttia ja tarkoituksena on testata geelilappuja (mikäli silmissä on tiedossa herkkyyttä löytyy käytöstämme myös silikoniset suojalaput, joten geelilappujen käyttäminen ei koskaan ole pakollista) sekä liiman ja kuitujen sopivuutta asiakkaan silmälle. Testissä kiinnitetään molempiin silmiin muutamia ripsikuituja sisä- ja ulkonurkkiin sekä keskelle. Testi tulee suorittaa viimeistään 3pv ennen ripsien laittoa, jotta mahdolliset oireet ehtivät ilmetä. Mikäli oireita ei synny ja ripset tehdään, hyvitetään ripsitestin hinta ripsien kokonaishinnasta.
Testin läpäisy ei kuitenkaan koskaan takaa 100%:sta varmuutta siitä, etteikö yliherkkyyttä tai allergiaa olisi. Kuitenkin useimmiten pahat yliherkistymiset reagoivat tähän testiin.

Allergiasta tai herkistymisestä johtuvat oireet tai ongelmat pidennyksien kanssa eivät kuulu ripsille myönnetyn takuun piiriin. Siitä huolimatta allergiatapauksissa olemme apunasi pidennysten poistamisessa.

Säilyttääksesi pidennyksesi kauniina mahdollisimman pitkään, on säännöllisen huoltovälin lisäksi otettava huomioon seuraavat seikat:

Pidennyksillä ja niiden huolloilla on viikon takuu.

Kotihoito-ohjeiden noudattamatta jättäminen tarkoittaa automaattisesti, että pidennyksille ei ole takuuta.
(Tarkat takuuehdot löydät Takuu-osiosta)


Ensimmäisten 24 tunnin aikana tulee välttää

 • Sauna, kuumuus, höyry, hankaus, hikoilu, rusketushoidot, uiminen. Tämän jälkeenkään runsas saunominen tai liian kuuma suihku ei ole suositeltavaa.
 • Silmä- ja ripsikosmetiikan käyttö
 • Kyljellään (ripset tyynyä vasten) tai vatsallaan nukkuminen

Ensimmäisten 24 tunnin jälkeen

Vältä seuraavia asioita jatkossakin, koska ne heikentävät kiinnitystä, liuottavat liimasidosta ja aiheuttavat pidennysten ennenaikaisen irtoamisen tai voivat vahingoittaa omia ripsiäsi:

 • Liiallinen altistaminen mm. kuumuudelle, höyrylle, saunalle
 • Öljypohjaisten silmänalueen tuotteiden käyttö. Näitä ovat mm. silmävoiteet ja –seerumit ja öljyjä sisältävät puhdistusaineet. Öljy heikentää liimasidosta.
 • Vedenkestävien meikkituotteiden käyttäminen ripsissä tai niiden lähellä. Näitä ovat mm. vedenkestävä ripsiväri, eyeliner ja rajauskynä
 • Ripsivärin ja raskaiden rajauksien sekä luomivärien käyttö. (nämä jättävät helposti jäämiä ripsen tyveen, erityisesti huonolla puhdistuksella)
 • Mekaanisen tai lämmöllä toimivan ripsikihartimen/taivuttimen käyttö (ehdoton ei!)
 • Ripsien ylimääräinen kosketteleminen, vetäminen, hankaus tai liian kovakourainen/turha harjaus

Hoitaaksesi ja ylläpitääksesi ripsipidennyksesi mahdollisimman hyvin, noudatathan seuraavia ohjeita

Luonnonripset suojelevat silmiä pölyltä, lialta, rasvalta ja hieltä. Ripsienpidennykset keräävät niitä ja siksi puhdistus oikeilla tuotteilla on ehdottoman tärkeää.

 • Puhdista ripsesi ja silmäluomesi päivittäin, pitääksesi ripset ja ripsijuuret terveinä ja kauniina. Käytäthän ripsienpidennyksille tarkoitettuja tuotteita. Suosittelemme tuotevalikoimastamme löytyvää puhdistusvaahtoa.
  Ohjeistamme pesemään ripset päivittäin käyttäen Chrissanthie-puhdistusvaahtoa. Kyseessä on silmälääkäreiden kehittämä tuote. joka pitää silmät sekä luomet terveinä ja ripset takuulla puhtaana. Sarjasta löydät myös pidennyksien kanssa käytettäväksi sopivat silmänympärysvoiteet ja seerumit.
 • Käytä aina ÖLJYTTÖMIÄ puhdistusaineita silmiin ja silmänympärysalueelle. Myös öljyttömien sekä vesiliukoisten silmämeikkien käyttö on suositeltavaa.
 • Älä koskaan hiero silmiä pestessäsi kasvoja. Ripset tulee käsitellä pesun yhteydessä sormella, puhdistustikulla tai pesusudilla. Parhaan puhdistustuloksen aikaan saavuttamiseksi suosittelemme ripsienpidennyksien puhdistamiseen pesusutia. Löydät tarkoitukseen sopivia puhdistussuteja valikoimastamme. Kuivaa ripset kastelun jälkeen painellen hellävaraisesti esim. paperilla/pyyhkeellä. Harjaa ripset vasta, kun olet kuivannut ne.
 • Rajaukset ja muun silmämeikin saat puhdistettua hyvin esim. ripsienpidennyksille tarkoitetuilla puhdistuslapuilla tai vanupuikoilla. Älä kuitenkaan käytä vanupuikkoja tai vanulappuja suoraan ripsiin, sillä ne voivat tarttua ripsien kiinnityskohtaan.
 • Harjaa ja erottele ripsesi tarvittaessa ja hellävaraisesti. Vältäthän liian kovaa tai turhaa harjausta.
 • Ripsivärin käyttö ei ole tarpeen eikä suositeltavaa. Jos kuitenkin päätät käyttää ripsiväriä, tulisi aina valita ripsienpidennyksille tarkoitettu tuote. Käyttäessäsi ripsiväriä, lisää sitä säästeliäästi vain ripsien kärkeen. Löydät meiltä ripsienpidennyksille tarkoitetun ripsivärin. Ripsivärin käyttö volyymiripsien kanssa on kuitenkin ehdoton ei.
 • Älä käytä mekaanisia tai lämmöllä toimivia ripsientaivuttajia, sillä ne voivat vahingoittaa ja katkaista niin pidennykset, kuin myös omat ripsesi. Kerro toiveesi ripsien kaarevuudesta laiton yhteydessä.

Silmäripsen kasvukausi on n. 60-90 päivää. Ripset putoavat siis luonnollisesti kasvukautensa päätyttyä. Ripsipidennysten kesto vaihtelee kolmesta jopa kahdeksaan viikkoon. Suurin vaikuttava tekijä on ripsien oma uudistumiskierto, sekä oikeaoppinen ripsien käsittely ja kotihoito.
Oikein laitettuina ja hyvin kotona hoidettuina, pidennykset eivät vahingoita omia ripsiä.

Huoltoväli on aina yksilöllinen ja se voi vaihdella. 3 viikon aikana ripsiä irtoaa n. 20-30kpl ja tällöin luonnollisesti poistuu myös pidennyskuitu.

Jotta ripsesi olisivat koko ajan upeat, suosittelemme noudattamaan seuraavia suosituksia:

Klassiset: 2-3 viikkoa
Volyymit: 3-4 viikkoa

Ripsien pysyvyyteen vaikuttaa hyvin pitkälti se, kuinka ripsiään kohtelee ja niistä huolehtii.

Ihmisillä on myös eri määrä ripsiä (60-120/silmä). Toisilla ripset tuntuvat pysyvän pidempään, sillä niitä on alun perinkin voitu kiinnittää enemmän.

 

Tulethan ripsienpidennyksien laittoon / huoltoon aina puhtailla ja meikittömillä ripsillä.

 • Ripsien likaisuus
 • Silmien vuotaminen laiton aikana
 • Kotihoito-ohjeiden laiminlyönti
 • Huono pesu/kotihoito
 • Sairastaminen
 • Kyyneleet
 • Hankaus, repiminen
 • Lääkkeet, antibiootit, sairaudet (mm. kilpirauhassairaudet), kalaöljykapseleiden syönti sekä silmätipat
 • Öljypitoisten tuotteiden käyttö, meikki tai ripsivärin käyttö
 • Nukkuminen vatsallaan / kasvot tyynyyn painautuneena
 • Lasimainen ripsi tai rasvainen ihotyyppi
 • Hormonit (raskaus/imetys/e-pillerit/stressi)
 • Krapula
 • Luonnonripsen kasvunopeus
 • Laitettu väärin/käytetty huonoa tai vanhentunutta liimaa
 • Asennusolosuhteet (lämpötila, ilmankosteus)

Takuu
Ripsienpidennyksillä on laittopäivästä alkaen 1 viikon takuuaika.

Takuun voimassaolo edellyttää kotihoito-ohjeiden noudattamista sekä suositeltujen kotihoitotuotteiden käyttämistä ohjeiden mukaisesti.
Kotihoito-ohjeiden laiminlyönnistä tai puutteellisesti toimitetuista terveystiedoista johtuvista syistä aiheutuneista ongelmista, ei ripsiteknikko ole vastuussa.
Myöskään herkistyminen/allergisoituminen ei ole ripsiteknikon vastuulla, sillä niiden puhkeamisen perimmäistä syytä harvoin saadaan selville. Näillä perusteilla aiemmin mainitut tapaukset eivät kuulu takuun piiriin.

Ongelmatilanteissa
Takuun edellytys on, että asiakas ottaa ongelmien ilmetessä välittömästi yhteyttä ripsiteknikkoon, sekä saapuu viivytyksettä sovittuna ajankohtana liikkeeseen, jotta teknikon on mahdollista itse nähdä sekä todeta ongelma. Yhteydenoton ja liikkeeseen saapumisen on tapahduttava takuuajan sisällä.

1 viikon takuuaika ei ole voimassa, mikäli esitiedoissa havaitaan 1 tai useampi pysyvyyteen mahdollisesti vaikuttava tekijä.

Mikäli sinulla on ongelmia ripsienpidennyksiesi kanssa, otathan aina ensin yhteyttä ripsiteknikkoosi. Teknikko pyrkii aina tekemään kaikkensa ongelman ratkaisemiseksi. Otathan yhteyttä, vaikka ongelmia ilmenisi viikon takuuajan jälkeenkin.

Harvoissa tapauksissa ripsienpidennyksiensä kanssa ilmenee ongelmia. Ongelmat ovat yleisimmin seurausta:
Kotihoito-ohjeiden noudattamatta jättämisestä, huolimattomasta kotihoidosta, vääristä (ripsienpidennyksille soveltumattomista) kotihoitotuotteista tai muutoksista terveydentilassa. 
Ongelmat voivat olla hetkellisiä (esim. pysyvyys ongelmia, silmäoireilua, ärsytystä) tai joissakin tapauksissa pidempiaikaisia (herkistyminen, allergisoituminen, muutokset terveydentilassa).
Aina ongelmien syytä ei kuitenkaan saada selville.

Vaikka ripsienpidennykset on loistava ja vaivaton kauneudenhoito palvelu, eivät ne valitettavasti sovi kaikille.

Emme palauta rahoja ripsienpidennyshoidoista, mikäli ne eivät syystä tai toisesta sinulle kävisikään.

Saavuthan ripsien laittoon/huoltoon aina ilman silmämeikkiä ja puhtain ripsin.

Sinun ei tarvitse tietää mitä pituuksia tai kaarevuuksia ripsiisi haluat tai mitä sinulle on meillä laitettu. Liikkeessämme pidämme huolen näistä tiedoista, sekä luomme ripsienpidennykset aina sinun silmiäsi imartelevalla tavalla. Sinun ei siis tarvitse tietää pidennyksistä käytännössä mitään. Teemme työmme ammattitaidoilla, tarkkaan valituilla tuotteilla ja koulutuksissa saatuja oppeja noudatten. Ohjeistamme sinut kyllä ripsienpidennyksien maailmaan.

Ohjeistamme kotihoito-ohjeet sinulle jo laiton aikana. Löydät kotihoito-ohjeet myös ylhäällä olevista valikoista.

Haluamme toimia vastuullisesti, jonka vuoksi The Feel:issä ikäraja ripsissä on K-18.

Mikäli sinulla on silmätulehdus tai muuten oireilevat silmät, emme valitettavasti hygieniasyistä voi tehdä sinulle ripsipidennyksiä.

Tutustu aina huolella kotihoito-ohjeisiin. Mikäli ohjeita laiminlyödään, ei voida taata kestävää lopputulosta. Myöskään viikon takuu ei tällöin päde. Ohjeet on laadittu sinun silmiesi turvallisuuden ja hyvinvoinnin vuoksi. Noudattamalla ohjeita pysyvät silmäsi terveinä ja ripsesi upeina..